English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΗ


Συγχαρητήρια στον εκπαιδευτή Γιώργο Ρουμπινη, για την ένταξη του στο LONDON HALL OF FAME στην κατηγορία INSTRUCTOR OF THE YEAR!



ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ





Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

"ΤΑ ΡΑΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ"

    Τον τελευταίο καιρό έχω δει να ξεφυτρώνουν, σαν τα μανιτάρια, εκπαιδευτές-μαϊμού οι οποίοι - εκμεταλλευόμενοι την αμάθεια ή την ημιμάθεια κάποιων υποψήφιων μαθητών τους, καθώς και τη χολιγουντιανή βιομηχανία - παρουσιάζουν τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
     Κι όταν λέω φύκια εννοώ, μεταφορικά πάντα, τους εαυτούς τους.
     "Κύριοι", 'τα ράσα δεν κάνουν τον παπά'! Βλέπεις τον εκπαιδευτή π.χ. να προσέρχεται στο μάθημα πολλά-βαρύς, λιγομίλητος με στρατιωτικό παντελόνι, άρβυλα κι ένα μπλουζάκι ειδικών δυνάμεων (ως επί το πλείστον ξένης χώρας ή αγορασμένο από το Μοναστηράκι) και με ύφος 10 καρδιναλίων (ή μάλλον 10 στρατηγών) το παίζει κάτι μεταξύ Τσακ Νόρις και Στήβεν Σίγκαλ που μόλις γύρισε από αποστολή στην Καμπότζη.
     Ο ίδιος φυσικά μπορεί είτε να μην πήγε στρατό είτε να υπηρέτησε σαν ι3-ι4σε γραφείο στο "συνοριακό" πεντάγωνο. Δεν υποτιμώ φυσικά καμιά υπηρεσία ή σώμα του στρατεύματος αλλά μην προσπαθείς να γίνεις (κατόπιν εορτής) κάτι που δεν θέλησες ή δεν μπορούσες να γίνεις. Ο ίδιος βέβαια μπορεί να ξεγελάσει μόνο τους άσχετους μόνο και μόνο με τα ενδυματολογικά του ατοπήματα. Η παραλλαγή woodland ή ερήμου "μεγάλε" δεν προβλέπεται ούτε ενδείκνυται για περιβάλλον πόλης, ούτε φοριέται κολλητά  για να προσελκύσεις μαθήτριες. Για να μην αναφέρω τα άρβυλα πάνω στο τατάμι...
     Επιπλέον το υφάκι του παρασημοφορημένου βετεράνου δεν βοηθάει παρά μόνο αν θες να προσελκύσεις στη σχολή σου wannabe (ας μου επιτραπεί η έκφραση) καταδρομείς, βατράχους, δηλαδή άτομα σαν και σένα ή παραπληροφορημένα.
     Όλοι οι εκπαιδευτές προσπαθούν να εμφυσήσουν την πειθαρχία και να μεταδώσουν τη γνώση μέσα στη σχολή τους αλλά ούτε με το ντύσιμο επιβάλεις την πειθαρχία ούτε τη γνώση σου μπορείς να μεταδόσεις αν δεν γνωρίσεις ο ίδιος πρώτα τον εαυτό σου.
     Το να "στήνεις" σκηνικά θεάτρου (γιατί με βάση τα παραπάνω ηθοποιός λέγεσαι κι όχι εκπαιδευτής) οδηγεί σε κωμικοτραγικές, αν όχι μοιραίες καταστάσεις εντός κι εκτός προπόνησης. Οι μαθητές υιοθετώντας το στυλάκι αυτό κι έχοντας την ψευδαίσθηση ότι κατέχουν την υπεργνώση από το super-Robocop εκπαιδευτή τους καθίστανται επικίνδυνοι τόσο για τους εαυτούς τους, όσο και για την κοινωνία.
      Με απλά λόγια, συμπεριφερόμαστε αυθεντικά και φοράμε κάτι που έχουμε κερδίσει, για να το τιμήσουμε, αλλιώς εξευτελίζουμε αυτούς που κάποτε το φόρεσαν επάξια.
      Η γνώση είναι δύναμη φίλες και φίλοι μου μόνο όταν διδάσκεται σωστά απ' τους σωστούς ανθρώπους.


                                                                                               Απόστολος Πανταζής
                                                                                               Εκπαιδευτής D.A.S. Streetfighting
                                                                                               τ. Λ/χίας Αμφιβίων Καταδρομών
                                                                                               τ. εκπαιδευτής  Λ.Υ.Β. Ειδικών Δυνάμεων



Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

3rd International Streetfighting Cup

     Την Κυριακή 12/05, στο ξενοδοχείο President, έλαβε χώρα το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο Streetfighting. Διαφορετικά μαχητικά στυλ και πολεμικές τέχνες όπως και συστήματα αυτοάμυνας έλαβαν μέρος σε πληθώρα αγωνισμάτων δίνοντας μια ποικιλομορφία σε αυτήν την τόσο ξεχωριστή διοργάνωση.
    Το γενικό πρόσταγμα και την επίβλεψη των αγώνων είχε ο Grand Master Γιάννης Λαιμοδέτης, όντας τοποτηρητής της άψογης αυτής διοργάνωσης!
    Το D.A.S. Streetfighting εκπροσωπήθηκε από όλες σχεδόν τις σχολές του, με τα περισσότερα μετάλλια να αποσπούν οι αθλητές του Grand Master Γιάννη Λαιμοδέτη (Αθήνα), του Master Νάσου Γάλαρη (Σάμος), του εκπαιδευτή Γεώργιου Καλαντζή (Σάμος), του Γεωργίου Ρουμπίνη (Ρόδος) και φυσικά της σχολής D.A.S. Χαλανδρίου.
    Πιο συγκεκριμένα η σχολή D.A.S. Χαλανδρίου "κατέβασε" 2 αθλητές σε 3 αγωνίσματα αποσπώντας 6 μετάλλια! Ταλέντο θεωρώ από την παραπάνω σχολή τον Ιωάννη Κωνστάντιο ο οποίος κατέκτησε τη 2η, 3η και 5η θέση σε 3 διαφορετικά αγωνίσματα έχοντας κίτρινη ζώνη (και μόνο έξι μήνες ενασχόλησης στο ενεργητικό του) καθιστώντας εαυτόν 2ο στο βάθρο μετά το Στέλιο Τσοπανάκη (Grand Champion - μαύρη ζώνη - Σάμος).
    Τα θερμά μου συγχαρητήρια τόσο στους αθλητές, για την επίδοσή τους και για την υποδειγματική συμπεριφορά, τους όσο και στους προπονητές τους για την εξαίρετη προετοιμασία.
    Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω (τον καθένα για διαφορετικούς λόγους) το Grand Master Γιάννη Λαιμοδέτη, το Master Νάσο Γάλαρη, το Χριστόφορο Κουμίδη τη Μελίνα Τσιλιμίγκρα, το Σταύρο Δημόπουλο και το Δημήτριο Μπίρνταχα.
    Ακολουθεί ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό.