English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

D.A.S Streetfighting : Μια συνειδητή επιλογή.

της Μελίνας Τσιλιμίγκρα (Red Senior Belt)


        Το D.A.S Streetfighting , είναι κατά την άποψη μου ένα πολύ καλά οργανωμένο σύστημα τεχνικών, εμπειρίας, αξιών καθώς και απλής αλλά σωστής μετάδοσης των τεχνικών αυτοάμυνας.
       Έχοντας γνωρίσει ή και παρατηρήσει άλλα συστήματα πολεμικών τεχνών, με σιγουριά δηλώνω πως αποτελεί το χωνευτήρι που κατάφερε να προσαρμόσει σε ένα και μοναδικό σύστημα αυτοάμυνας δρόμου, τεχνικές και νοοτροπία από όλα τα ισχύοντα πολεμικά συστήματα. Ενώ οι ανατολικές πολεμικές τέχνες, σου δίνουν μέσω της μαγείας και του αντικειμενικά «ωραίου», πως μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε συμπλοκή στο δρόμο, εν τούτοις τα πράγματα δεν έχουν ως εξής , τουλάχιστον τη σήμερον ημέρα. Και η απάντηση είναι τόσο απλή όσο και κατανοητή. Οι εποχές αλλάζουν, τα διάφορα εκάστοτε όπλα είτε υποβαθμίζονται , είτε «αχρηστεύονται» από την εμφάνιση νέων καθώς και οι τρόποι επιθέσεων και ενέδρας προσαρμόζονται ανάλογα με την κατάπτωση των ηθών της κοινωνίας .
       Το D.A.S Streetfighting σου δίνει τη σιγουριά πως όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν με ακρίβεια, ταχύτητα και επιστημονική παραδοχή. Διαθέτει τεχνικές για όλα τα πιθανά συμβάντα στο δρόμο. Οι δε τεχνικές , το μόνο που «απαιτούν» είναι να τις έχεις καταστήσει κτήμα σου, μέσω της διαρκούς επαγρύπνησης και προσπάθειας που προσφέρεται σαν μέθοδος μέσω της ανελλιπούς προπόνησης. Επίσης, σου μαθαίνει ΤΙ να χρησιμοποιήσεις, ΠΟΥ και για ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ. Κανένα άλλο σύστημα από τα υπόλοιπα αυτοάμυνας δε σου διδάσκει και παρέχει πρακτικές γνώσεις για το «ΠΡΙΝ» , για το «ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ» και για το «ΜΕΤΑ» μιας πιθανής συμπλοκής, και ο λόγος είναι ο εξής : Διότι ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή τη στιγμή και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και δεν υπήρχε άλλο σύστημα αυτοάμυνας που να έχει καταφέρει να φτάσει σε τέτοια αξιοθαύμαστα επίπεδα τελείωσης και ολοκλήρωσης. Σημαντικό να αναφερθεί είναι πως στο σύστημα αυτό, μαθαίνεις πως νικητής στη ζωή δεν στέφεσαι χάρη στην μυική μάζα, την προσωπικότητα, τη διάθεση ή και προδιάθεση ή εξαιτίας του φύλου, τα μόνα χαρακτηριστικά που απαιτούνται είναι η σωστή ψυχολογική σύνθεση της στιγμής (βλ. Κώδικα Χρωμάτων), η συνέπεια στην προπόνηση και η ανεκτίμητη αξία της προπόνησης και άθλησης (επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως), η οποία και βοηθά τη μνήμη του σώματος να ενεργοποιηθεί καταλλήλως την επαχθή στιγμή της συμπλοκής…
       Το D.A.S Streetfighting μεταδίδει και μεταγγίζει αρχές ήθους , όπως το να μην είσαι αλαζόνας, να μην υποτιμάς τις δυνατότητες της δεδομένης στιγμής καθώς και την ικανότητα του αντιπάλου. (Συνήθως , οι μυημένοι ηθικά, ψυχικά, νοητικά, συναισθηματικά και λογικά στις πολεμικές τέχνες δεν είναι άτομα θερμοκέφαλα και δεν δρουν εν τω βρασμώ της ψυχής, καθώς και δεν επιδεικνύονται, και διότι όλα αυτά είναι ΑΚΡΩΣ αντιδεοντολογικά και γιατί δεν υπακούν στην επιταγή μιας τέτοιας μετριοφροσύνης όπως είναι αυτή που επιτάσσει η ιδεολογία της τέχνης του να είσαι και να νοιώθεις πολεμιστής.)  Όποιος υιοθετεί τα αντίθετα από αυτά , δεν έχει κερδίσει τίποτα από τη μετριοφροσύνη αυτής της θεωρίας και οι σκοποί του στην εκμάθηση είναι μάλλον η κακώς νοούμενη αυτοπροβολή , η καλλιέργεια εσφαλμένης αντίληψης για την αξία του ατόμου , η «μαγκιά» και ίσως αργά ή γρήγορα η προδοσία.
      Τέλος ας αντιληφθούμε όλοι , πως αυτοάμυνα δρόμου σημαίνει νομικές και ατομικές συνέπειες, ευθύνες καθώς και ένας ΑΠΟΛΥΤΟΣ δρόμος : αυτός της ζωής ή του θανάτου.